INICI (Carles Pérez Testor)


Bona tarda,
 Ens hem reunit, per acomiadar al nostre bon amic Jordi, i per acompanyar i acompanyar-nos en aquest difícil procés. Acompanyar en primer lloc a la família, Dolors, Elena i Marc, a la seva mare Núria i als germans Cèsar, Enric, Montse, Kili i Laura, als seus tiets, cosins, cunyats i totes les amigues, amics i companys que avui ens hem aplegat aquí.
 Ahir per la tarda ens varem trobar un grup d’amics i familiars d’en Jordi i varem improvisar aquest senzill acte de comiat. Senzill perquè no podia ser d’una altre manera, en Jordi no ens ho hagués permès, però profund com profunda és la buidor que tots sentim en aquests moments.
 Com be sabeu en Jordi era un home renaixentista, amb un ampli catàleg d’interessos i una cultura enciclopèdica, capaç de llançar-se a donar la volta al mon, just acabada la carrera i, al tornar, fer de metge rural en un petit poble com Vallgorguina; capaç de presentar-se a un concurs de televisió (i guanyar-lo), com de fer de metge a l’ICS o fer recerca i docència a la Universitat Ramon Llull. Si fos possible resumir el seu pensament, cosa francament difícil, ho podríem fer citant el títol del treball que va publicar amb en Víctor Cabré titulat “La estupidez perjudica seriamente la salud”.
 L’acte que hem preparat te diverses parts. En primer lloc i després d’aquest fragment del Requiem de Fauré que tant li agradava a en Jordi, en Francesc Borrell llegirà una poesia i després tres amics ( Miquel Porta, Josep Mª Borras i Josep Mª Bosch) llegiran el text que ha preparat en Francesc. Llavors farem uns moments de silenci o de pregària personal mentre sentim la Meditació de Thais de Jules Massenet.
 Després en Cèsar, en nom de la família ens llegirà un poema de Leon Felipe, i encara tindrem temps per llegir una poesia de Vinicius de Moraes abans de que en Francesc ens acomiadi amb unes paraules finals i un moment musical.
 Un acte senzill i profund, com profunda era la capacitat d’estimar d’en Jordi. Aquest amor ens queda a dins i dins nostre romandrà. En nom de la família i els amics, gràcies a tots per haver vingut.